24 gratis open source-applicaties die ik heb gevonden in het jaar 2019


Het is tijd om een u200bu200blijst te delen met de beste 24 gratis en open source software die ik in 2019 heb gevonden. Sommige van deze programma's zijn misschien niet nieuw omdat ze niet voor het eerst zijn uitgebracht in 2019, maar ze zijn nieuw en hebben me geholpen. Het is in de geest van het delen dat ik dit artikel schrijf in de hoop dat u enkele van deze programma's ook nuttig zult vinden.

Om te beginnen wilt u misschien naar het programma zoeken met behulp van de pakketbeheerder van uw distributie, zoals:

Fedora en derivaten:

# yum search all package
Or
# dnf search all package

Debian en derivaten:

# aptitude search package

OpenSUSE en afgeleiden:

# zypper search package

Arch Linux en derivaten:

# pacman -Ss package

Als uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, gaat u naar de website van elke tool waar u het zelfstandige pakket vindt voor download- en installatie-instructies, samen met informatie over afhankelijkheden.

1. SimpleScreenRecorder

U kunt Simple Screen Recorder gebruiken om audio- en videoscreencasts te maken (volledig scherm of geselecteerd gebied). Het is gemakkelijk te installeren en te gebruiken, maar tegelijkertijd krachtig.

We hebben Simple Screen Recorder hier al uitgebreid besproken: Hoe u programma's en games kunt opnemen met Simple Screen Recorder.

2. Jaspersoft Studio

Jaspersoft Studio is een programma voor het ontwerpen van rapporten waarmee u eenvoudige en geavanceerde rapporten kunt maken met grafieken, tabbladen, tabellen (en alles wat u kunt verwachten in een rapport van wereldklasse) en deze kunt exporteren naar een breed scala aan indelingen (met PDF is misschien wel de meest voorkomende).

Met vraag- en antwoordforums en gebruikersgroepen, plus verschillende voorbeelden en voorbeelden, is de communitywebsite een geweldige hulpbron om dit veelzijdige programma onder de knie te krijgen.

3. Visual Studio-code

Visual Studio Code heeft een aanzienlijk niveau van populariteit bereikt onder web- en cloudontwikkelaars die ook Linux-gebruikers zijn, omdat het een mooie programmeeromgeving biedt die standaard uitbreidingen ondersteunt om functionaliteit toe te voegen.

4. TuxGuitar

Als je net als ik bent en muziek (vooral de gitaar) een van je passies is, zul je dol zijn op dit TuxGuitar-programma, waarmee je gitaartabulaturen kunt bewerken en spelen als een professional.

5. Ekiga

Ekiga, een alternatief voor Skype van Microsoft, is een videoconferentie- en VoIP-oplossing voor GNOME in Linux (maar ook beschikbaar voor Windows).

6. Kinderspel

Childsplay is geweldig voor ouders met kleine kinderen en biedt leuke geheugenactiviteiten om geluiden, afbeeldingen, letters, cijfers te leren, het gebruik van randapparatuur (toetsenbord en muis) en meer.

7. Dia

Zoals je waarschijnlijk aan de naam zult raden en op basis van de afbeelding hierboven, is Dia een veelzijdige diagrameditor die vergelijkbaar is met Microsoft Visio. Naast de oorspronkelijke vormen, kunnen andere heel gemakkelijk worden toegevoegd door een XML-bestand te bewerken. Diagrammen kunnen worden geëxporteerd naar verschillende bekende formaten (EPS, SVG, XFIG, WMF en PNG, om er maar een paar te noemen) om ze te delen en gemakkelijker te visualiseren.

8. FreeCAD

FreeCAD is een 3D Computer-Aided Design-programma voor algemene doeleinden dat geschikt is voor gebruik in engineering en architectuur. Gezien het feit dat FreeCAD FOSS is, is het gemakkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar door het gebruik van Python-scripts.

9. Owncloud

Hoewel ik op geen enkele manier een nieuwkomer ben, heb ik ervoor gekozen om OwnCloud in deze recensie op te nemen vanwege het belang ervan. Als alternatief voor commerciële Dropbox worden beveiliging en privacy zonder veel gedoe bereikt en kunt u eenvoudig een aangepaste oplossing voor cloudopslag en het delen van bestanden instellen.

We hebben de installatie over Owncloud hier al diepgaand behandeld: Maak persoonlijke/privé cloudopslagoplossing in Linux

10. MediaWiki

MediaWiki is een programma voor het maken en beheren van een Wikipedia-achtige website (in feite is Wikipedia zelf gebaseerd op MediaWiki) waar een gemeenschap items kan toevoegen, verwijderen, bijwerken en terugdraaien, en auteurs worden op de hoogte gebracht van dergelijke wijzigingen.

11. Bleachbit

Je kunt Bleachbit zien als de CCleaner voor Linux - maar dan krachtiger. Het herstelt niet alleen schijfruimte door tijdelijke of anderszins onnodige bestanden te verwijderen, maar verbetert ook de prestaties van Firefox en vernietigt veilig onnodige bestanden om herstel te voorkomen.

We hebben de installatie over Bleachbit hier al uitgebreid besproken: Disk Space Cleaner en Privacy Guard voor Linux

12. CodeMirror

CodeMirror is een zeer krachtige op Javascript gebaseerde teksteditor voor de webbrowser. CodeMirror bevat syntaxisaccentuering voor meer dan 100 talen en een robuuste API. Als u een website of blog heeft die programmeertutorials biedt, zult u zien dat CodeMirror een zeer nuttig hulpmiddel is.

13. GNU Gezondheid

GNU Health is een gratis, extreem schaalbaar informatieplatform voor gezondheid en ziekenhuizen, dat door gezondheidswerkers over de hele wereld wordt gebruikt om het leven van kansarmen te verbeteren, en biedt een gratis techniek die gezondheidsbevordering en ziektepreventie optimaliseert.

14. OCS-inventaris NG

Open Computer and Software Inventory Next Generation, of kortweg OCS Inventory NG, is een lichtgewicht webtoepassing die netwerk- en systeembeheerders kan helpen bij het bijhouden van 1) alle apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, en 2) machineconfiguratie en software die is geïnstalleerd in hen.

De website van het project (hieronder vermeld) heeft een volledig functionele demo voor het geval u deze wilt bekijken voordat u probeert het programma daadwerkelijk te installeren. Bovendien vertrouwt OCS Inventory NG op bekende technologieën zoals Apache en MySQL/MariaDB, waardoor het een robuust programma is.

15. GLPI

GLPI, dat vaak wordt gebruikt in combinatie met OCS Inventory NG, is een meertalige, gratis IT-activabeheersoftware die niet alleen de tools biedt om een u200bu200bdatabase op te bouwen met een inventaris van uw netwerkapparatuur, maar ook een job-tracking-systeem met e-mailmeldingen bevat.

Andere onderscheidende kenmerken zijn onder meer, maar zijn niet beperkt tot:

  1. Interventions in history
  2. Solution approval
  3. Satisfaction survey
  4. Exporting inventory to PDF, spreadsheet, or PNG formats

We hebben de installatie over GLPI IT Asset Management-tool hier al uitgebreid besproken: Installeer GLPI IT en Asset Management Tool in Linux

16. Ampache

Met Ampache kunt u uw eigen mediacenter voor thuis of online audio- en videostreamingstoepassing opzetten en deze overal openen met een internetverbinding.

Hoewel het is ontworpen als een persoonlijke applicatie, staat Ampache openbare registratie toe als een beheerder ervoor kiest om die functie in te schakelen.

17. Master PDF Editor (betaald)

Master PDF Editor is een gebruiksvriendelijke pdf-bewerkingstool voor het werken met PDF-documenten die wordt geleverd met krachtige multifunctionele functionaliteit. Het helpt u om eenvoudig tekst toe te voegen, pdf te maken en aan te passen, afbeeldingen toe te voegen en de bestanden te versleutelen. Met Master PDF kunt u ook bestanden samenvoegen tot één of documenten splitsen in meerdere bestanden.

18. LibreOffice Draw

LibreOffice Draw is een applicatie die is ingebouwd in de LibreOffice-suite waarmee u alles kunt maken, van een eenvoudige schets tot complexe, en die u de middelen biedt om te communiceren met afbeeldingen en diagrammen. Met Draw kunt u eenvoudig eenvoudige PDF-bestanden openen en bewerken.

19. Citroen POS

Als u een klein of middelgroot bedrijf heeft, heeft u ongetwijfeld een Point Of Sale-programma nodig. Als zodanig kan Lemon POS een redder in nood voor u zijn. Het maakt gebruik van een MySQL/MariaDB-database voor gegevensopslag, en dus kan een enkele database worden gebruikt met meerdere actieve terminals tegelijkertijd. Bovendien bevat Lemon POS ook een zoekpaneel, een hulpprogramma voor prijscontrole en een tool om afgedrukte rapporten te maken.

20. OpenShot

OpenShot is een FOSS-video-editor voor Linux die je kan helpen bij het maken van "de film waarvan je altijd al hebt gedroomd" (in de woorden van de ontwikkelaars) met je homevideo's, afbeeldingen en muziekbestanden. Het stelt je ook in staat om ondertitels en overgangseffecten toe te voegen en het resulterende videobestand naar dvd en vele andere gangbare formaten te exporteren.

21. LAN-boodschapper

LAN Messenger is een meertalig (een taalpakket vereist) en platformonafhankelijk (werkt in Linux, Windows en Mac) IM-programma voor communicatie via een LAN. Het biedt bestandsoverdracht, logboekregistratie van berichten en gebeurtenismeldingen - allemaal zonder dat u een server hoeft in te stellen!

22. Cherrytree

Cherrytree is een gratis en open-source hiërarchisch programma voor het maken van notities dat wordt geleverd met RTF-opmaak, syntaxisaccentuering en geavanceerde aanpassingsopties. De geavanceerde zoekfunctie stelt u in staat om bestanden in de bestandsstructuur te doorzoeken, ongeacht hun pad.

Het wordt geleverd met sneltoetsen, notities importeren en exporteren, synchronisatie met cloudplatforms zoals Dropbox en wachtwoordbeveiliging om uw notities veilig te houden.

23. FlightGear

FlightGear is een geweldige open-source vluchtsimulatortool, die wordt gebruikt om een u200bu200bgoed geïnformeerd en open vluchtsimulatorsysteem te creëren voor gebruik in experimenten of academische omgevingen, piloottraining, als een industrieel ingenieursprogramma, voor doe-het-zelvers om hun gekozen opwindende vlucht te achtervolgen simulatieontwerp, en niet in de laatste plaats als een leuke, praktische en veeleisende desktop-vluchtsimulator voor Linux.

24. MuseScore

MuseScore is een open-source en gratis professionele muzieknotatie-applicatie die wordt gebruikt om prachtige bladmuziek te maken, af te spelen en af u200bu200bte drukken met behulp van een gebruiksvriendelijke, maar krachtige interface.

Samenvatting

In dit artikel heb ik 23 gratis en open source applicaties beschreven die ik in 2019 heb gevonden, en ik hoop dat het je interesse in een of meer van hen wekt.

Wilt u dat wij een van deze meer in detail bespreken op deze site? Heb je een andere geweldige FOSS-applicatie gevonden die je graag zou willen delen met de rest van de community? Laat het ons weten via het onderstaande reactieformulier. Vragen, opmerkingen en suggesties zijn ook welkom.