Hoe te repareren "Kan landinstelling niet instellen, standaard ingesteld op C.UTF-8" in CentOS 8


Bent u ooit de waarschuwing/fout "Instellen van locale mislukt, standaard ingesteld op C.UTF-8" in CentOS 8 of RHEL 8 tegengekomen? Zo ja, dan beschrijft dit artikel hoe u deze fout kunt verhelpen. Merk op dat dit artikel ook zou moeten werken op alle besturingssystemen die zijn gebaseerd op RHEL 8.

Een landinstelling is een set basissysteemparameters die dingen definiëren zoals de taal van een gebruiker, de regio en eventuele speciale variantvoorkeuren die de gebruiker in zijn gebruikersinterface wil zien.

Aanbevolen lezen: Systeemlocaties in Linux wijzigen of instellen

Op POSIX-platforms zoals Linux en andere Unix-achtige besturingssystemen worden locale-ID's gedefinieerd door ISO/IEC 15897. Bijvoorbeeld, VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (VS) Engels dat de UTF-8-codering gebruikt, is en_US.UTF-8).

Het volgende is een schermafbeelding die de waarschuwing/fout toont wanneer u de opdracht dnf of yum uitvoert, zoals weergegeven.

Gebruik de opdracht localectl om de landinstelling van het systeem in te stellen. Als u bijvoorbeeld wilt dat Engels - VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (VS) de UTF-8-codering gebruikt, voert u de volgende opdracht uit.

# localectl set-locale LANG=en_US.UTF-8

Controleer vervolgens of de landinstelling van het systeem is ingesteld door de volgende opdracht uit te voeren.

# localectl
# dnf install @postgresql

Merk op dat de waarschuwing zelfs na het instellen van de systeemlandinstelling blijft bestaan. Dit houdt in dat de taalpakketten ontbreken. Ga naar de volgende sectie om ze te installeren.

Als een bepaald taalpakket op uw systeem ontbreekt, moet u dit installeren om de bovenstaande fout te herstellen. U kunt echter alle taalpakketten installeren die worden geleverd door het glibc-all-langpacks-pakket dat alle landinstellingen bevat.

# dnf install langpacks-en glibc-all-langpacks -y

Als alternatief, als u de landinstellingen afzonderlijk wilt installeren, en dus een kleinere voetafdruk voor pakketinstallatie op uw systeem hebt, voert u het volgende commando uit (vervang en door de gewenste locale-code).

# dnf install glibc-langpack-en

Met behulp van de bovenstaande procedure zijn we erin geslaagd om de "Failed to set locale, default to C.UTF-8" in CentOS 8 of RHEL 8 te repareren. In de hoop dat dit anders ook voor jou werkte. geef ons feedback via het onderstaande reactieformulier.